fallback

Преглед на печата за 13 февруари

08:24 | 13.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борисов: Еврозоната остава цел, но няма да стане до 2-3 години в. Дневник

Влизането в еврозоната остава цел номер едно, но става трудно постижима цел в следващите 2-3 години, заяви в предаването "Панорама" по БНТ премиерът Бойко Борисов тази вечер. Той обясни "лошата новина", както сам я нарече, с "уплаха и стреса" на ЕС от това, което се случва в Гърция.

Борисов каза, че в четвъртък в Брюксел е разговорял по темата с президента на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, с Ангела Меркел, с Никола Саркози, с "важните хора, които могат да ни дадат съвет". Той участва в срещата на върха на ЕС, където се обсъждаше план за спасяване на Гърция.

Висши кадри на ГЕРБ и БСП крият пари и имоти в. Сега

Зам.-шефът на парламента Лъчезар Иванов "забравил" 100 000 лв., соцлидерът Станишев - хонорара си от книгата "Защото сме социалисти"

Сметната палата уличи висши кадри на ГЕРБ и БСП в укриване на доходи и участия във фирми. Одитната институция намери несъответствия в подадените декларации при 263-ма души от властта. Най-много са депутатите нарушители от ГЕРБ - 14. Най-често срещаният пропуск е недекларирано участие във фирми, необявени имоти или право на строеж. Несъответствията са установени при засичане на данните от няколко регистъра. Всички нарушители ще бъдат дадени на НАП, която ще прецени дали да им направи данъчни ревизии.

Зам.-шефът на парламента Лъчезар Иванов (ГЕРБ) е пропуснал да отбележи 87 000 лв. от друга стопанска дейност и 11 520 лв. от наем. "Платил съм си данъците за тези суми, дори данъчните са ми надвзели", отсече той пред "Сега". И обясни, че си е подал декларацията до 30 април м.г. Но тъй като законът бил променен, се наложило да подаде и втора декларация, в която записал въпросните 98 520 лв. Тя обаче пристигнала в Сметната палата след крайния срок, затова не била отчетена. (...)

Сметната палата е установила, че през 2008 г. Сергей Станишев е имал доход от стопанска дейност в размер на 18 000 лв., но не го е обявил. Лидерът на БСП заяви, че това е технически пропуск. Парите са авторско възнаграждение за книгата "Защото сме социалисти" и били надлежно декларирани пред НАП.

Съдът отряза телеком регулатора в. Стандарт

Софийски административен съд поряза Комисията за регулиране на съобщенията. Магистратите постановиха, че решение на председателя Веселин Божков за глоби на операторите е незаконно. Със свое постановление от вчера съдиите отменят като незаконосъобразна поканата на КРС за намаление на цените за взаимно свързване между телекомите. Поканата беше издадена м. г. като едноличен акт от председателя на КРС Веселин Божков. На основание на този документ той наложи седмични санкции на "Мобилтел" и на представителите на компанията, както и на "Глобул". Според него санкцията е, защото операторите не прилагат новите цени за терминиране. Това са цените на едро, които операторите си дължат за това, че техен абонат търси клиент на друга компания.

"Столичен електротранспорт" пробва пак да купи трамваи втора употреба в. Дневник

Общинското предприятие "Столичен електротранспорт" ще опита пак да купи трамваи втора употреба с междурелсие 1000 мм (1001 мм), показва справка в регистъра за обществените поръчки. Първата поръчка за доставка на същите превозни средства се провали в края на 2009 г. Тогава фирмата беше конкурс, разделен на четири лота за доставка на теснолинейни и широколинейни трамваи. Поръчката беше възложена частично, два от лотовете й спечели германската компания IFTEC, която трябва да достави 30 мотриси с широчина на междурелсието 1435 мм срещу 2.8 млн. лв.

Новата поръчка е на обща стойност 3 млн. лв. и със срок на изпълнение 24 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 05.09.22 г.
fallback