fallback

Дянков планира смяна на цялото ръководство на Държавната лотария

Ходът е част от програмата за промени в администрацията и институциите

21:20 | 12.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на финансите Симеон Дянков е решил да смени цялото петчленно ръководство на Държавната лотария. Това съобщи той пред журналисти в Русе.

Промяната е част от промените в администрациите и институциите, за да се постигне работа с повече енергия и инициативност, коментира министърът. Той поясни, че мандатът на ръководството на агенцията на лотарията изтича след около месец и тогава ще бъде извършена смяната.

Министър Симеон Дянков е в Русе за среща с ръководствата на многопрофилната болница и Русенския университет, както и за разговори с предприемачи от малкия и средния бизнес в района. Министърът съобщи, че досега са изплатени над 75 милиона лева по анексираните договори по обществените поръчки със забавени държавни плащания. Остават да се изплатят още около 120 милиона лева.

Така, по думите на Симеон Дянков, се осъществява бързо идеята, дадена му при първото му посещение в Русе, фирмите да намалят с анекси към договорите дължимите им суми от държавата и веднага да получат останалите средства.

Симеон Дянков посочи, че до края на март ще останат само малко над 100 милиона лева невърнати суми по ДДС. Това е значително по-малко от дължимият ДДС на фирмите през юли 2009 г., когато бе съставено правителството на ГЕРБ, отбеляза министърът.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:35 | 23.08.22 г.
fallback