fallback

Преглед на печата за 11 февруари

08:27 | 11.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Дянков ще поръчва самолетни билети за всички министерства

в. Новинар

Обществените поръчки за доставка на канцеларски материали, гориво и самолетни билети за министерствата ще се провеждат от финансовото ведомство. На свое заседание кабинетът реши поръчки да се правят централизирано. Така разходите за такива услуги и стоки на отделните ведомства ще бъдат едни и същи. Това от своя страна ще доведе до икономии от до 25 млн. годишно, заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Строители ще влизат в имоти и преди да са отчуждени

в. Сега

Инвеститорите в обекти с национално значение ще могат да влизат във владение на имоти, които попадат на трасето на обектите, преди още отчуждителните процедури да са приключили. Това предвиждат промени в Закона за държавната собственост, публикувани вчера на сайта на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. По закон такива обекти са магистрали, жп линии, пречиствателни станции и др.

Условието, което законопроектът поставя, е това предварително влизане в имота да става само ако е влязъл в сила подробен устройствен план за обекта и за него има строително разрешително. Улеснението няма да важи, в случай че имотът е единствено жилище за собственика му.

"Техномаркет" и "Домо" със 6% спад на приходите

в. Дневник

Собственикът на магазините "Техномаркет" и "Домо" в България и Румъния - TMD group, отчита спад на приходите през 2009 г. Неодитираните резултати показват, че те са били приблизително 561 млн. евро при 621.5 млн. за 2008 г. Това е записано в съобщение на "Екуест" до Лондонската фондова борса. "Екуест" притежава 61.8% от капитала на TMD. Според данните за миналата година приходите от магазините в България са били 394 млн. евро, което е с 6 на сто по-малко от година по-рано.

Сливенският завод "Динамо" доставя генератори за армията на САЩ

в. Дневник

Сливенският завод "Динамо" доставя генератори за армията на САЩ, съобщиха от агенция "Имидж едвъртайзинг", която обслужва медийно сливенското дружество. Става въпрос за безчетковия алтернатор (генератор) DEA 450. Съоръжението е предназначено за използване при превозни средства с високомощностни дизелови двигатели, които имат висока консумация на електрическа енергия. Алтернаторът има способностите да работи в екстремни атмосферни условия, при които аналогичните на него апарати се развалят и стават негодни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:16 | 27.08.22 г.
fallback