fallback

Запорираха сметките на Топлофикация – Шумен

Заради запорираните сметки този месец работещите в дружеството 80 души няма да получат заплати

16:04 | 09.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Сметките на „Топлофикация“ - Шумен са запорирани от съдия-изпълнител заради дължими 139 хил. лв. обезщетение и лихви по дело за загинал работник. Това съобщи пред журналисти новият управител на дружеството инж. Христо Христов.

По решение на шуменския окръжен съд „Топлофикация“ - Шумен е осъдена да заплати 20 хил. лв. обезщетение за работник, който е починал преди 15 години по време на ремонтни дейности в предприятието. Останалите близо 120 хил. лв. по изпълнителния лист са начислени лихви.

Заради запорираните сметки този месец работещите в дружеството 80 души няма да получат заплати, каза инж. Христов, цитиран от БТА. Той допълни, че дори и без запор в сметките на предприятието няма достатъчно средства за месечните възнаграждения.

В момента „Топлофикация“ - Шумен има 58 хил. лв., а за заплати са необходими 64 хил. лв.

Дружеството дължи към доставчици близо 12,9 млн. лв. и по този повод инж. Христов заяви, че ще поиска да се направи финансова ревизия, за да се установи как са натрупани задълженията.

Новият управител на топлофикацията каза, че до два месеца трябва да се предложи план за стабилизиране на държавното дружеството, включително и чрез привличането на частни инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:50 | 09.09.22 г.
fallback