fallback

БАУД събра БФБ, ЦД, КФН на годишнината си

Работи се по създаването на клирингови функции към Централен депозитар, като се обмисля дали са необходими законови промени

10:27 | 09.02.10 г.

Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) събра представители на Българска фондова борса-София, Централен депозитар (ЦД), Комисията за финансов надзор (КФН) и инвестиционната общност на 5-годишнината от официалната си регистрация.

Работим по създаването на клирингови функции към Централен депозитар, като в момента се обмисля дали са необходими законови промени, научи Investor.bg от гостите на събитието.

На събитието присъстваха и разговаряха помежду си сегашният изпълнителен директор на Централен депозитар Иван Димов, бившият служител на ЦД и настоящ член на СД на БФБ-София Васил Големански и настоящият член на СД и председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) Любомир Бояджиев.

На събитието бяха още председателят на БАУД Стоян Тошев, изпълнителният директор на БФБ-София Иван Такев, председателя на КФН Петър Чобанов, зам.-председателят на КФН Ралица Агайн и зам.-председателят на КФН Емил Атанасов, Богомила Христова, председател на Българската асоциация за връзка с инвеститорите (БАВИ) и представители на управляващите дружества.

Към момента в БАУД членуват 30 управляващи дружества, а едно дружество е със статут на партньор. Членовете на БАУД управляват портфейлите на над 90 български взаимни фонда на обща стойност на активите от близо 378 млн. лева към края на месец януари 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:05 | 01.09.22 г.
fallback