fallback

KD Life в България и Румъния стават клонове на словенската майка

Така след доброволна ликвидация на сегашните дружества в България и Румъния ще бъде освободен блокираният за лицензите капитал

12:46 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

KD Life в България и Румъния ще станат клонове на словенската майка KD Life и ще върнат лицензите си пред местните регулаторни органи, научи Investor.bg от източници в KD Life в България.

Така след доброволна ликвидация на сегашните дружества в България и Румъния ще бъде освободен блокираният за лицензите капитал. Самите дружества ще продължат да предлагат продуктите си, както досега.

Вчера KD Life, Румъния е обявила пред своите служители, че започва процедура по доброволна ликвидация, предава сайтът wall-street.ro, позовавайки се на анонимни източници от компанията.

„Вероятно до месец или два ще знаем точно какво се случва с компанията. Трябва да изчакаме решението на управителния съвет и акционерите“, е заявил представител на KD Group, Словения, цитиран от NewsIn, добавяйки, че е твърде рано да излезе с официално изявление по случая. KD Group притежава 95,12% от капитала на застрахователя.

Потърсени за официален коментар, от компанията в България заявиха, че няма проблеми с бизнеса на KD в Румъния и че съвместната им работа с румънските им колеги продължава, както и досега.

Румънската комисия за застрахователен надзор (CSA) преди около година е излязла с решение KD Life да възстанови гаранционния си капитал, който в края на 2008 е паднал под минималните изисквания на действащото законодателство, или равностойността на 3,2 млн. евро.

Общото събрание на акционерите на KD Life, Румъния от октомври миналата година гласува за увеличение на капитала от 2,4 млн. на 40,9 млн. леи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:07 | 07.09.22 г.
fallback