fallback

Вторият облигационен заем на Ален мак стана предсрочно изискуем

Козметичната компания просрочи лихви по първия заем в размер на 121 хил. евро

10:54 | 03.02.10 г.

Вторият облигационен заем на Ален мак АД стана предсрочно изискуем, след като дружеството натрупа просрочени лихвени плащания за 121 хил. лв. по първия облигационен заем, съобщи БФБ-София.

Информацията е подадена от ТБ ОББ, в качеството й на довереник на облигационерите по втората облигационна емисия.

Предсрочно изискуемите средства по втората емисия са 599 хил. евро, от които 592 хил. евро главница.

Във връзка с договора си за довереник ТБ ОББ е длъжна да пристъпи към изпълнение върху обезпечението на емисията облигации.

Спасението на Ален мак АД изглежда все по-трудно, след като на 15 януари облигационерите по първата емисия не се съгласиха на мораториум върху лихвените плащания и освобождаване на обезпечение.

Искането на Ален мак АД идва само няколко месеца, след като през юни 2009 г. облигационерите разрешиха на Ален мак АД да разсрочи главницата по облигациите и вместо с последните 9 тримесечни лихвени плащания, да я изплати с последните три тримесечни лихвени плащания. Така плащането на главница бе отложено с година и половина.

Първата облигационна емисия е значително по-голяма от втората като е за 6,5 млн. евро.

На 27 януари Ален мак АД заяви, че отказът на облигационерите от мораториум върху лихвените плащания може да доведе до спиране на дейността и неплатежоспособност.

В момента облигациите от първата емисия на Ален мак АД се търсят при 60% от номинала, а предлагане има на цена от 95% от номинала. За втората облигационна емисия липсва търсене и предлагане.

Свързани компании:

Ален мак АД облигации втора емисия(9E7B)

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:17 | 07.09.22 г.
fallback