fallback

Смениха шефа на Агенцията по рибарство заради неусвояване на еврофондове

Новият изпълнителен изпълнителен директор Явор Недев досега беше директор на държавното дружество „Рибни ресурси”

17:07 | 01.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Явор Недев е новият изпълнителен изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов при представянето му пред екипа на агенцията, съобщиха от министерството. 

По думите на министъра, „промяната в ръководството на агенцията се налага не заради несправяне от страна на досегашния изпълнителен директор проф. Йордан Стайков, а поради това, че приоритет на държавата е усвояването на европейските фондове”.

Според Мирослав Найденов по отношение на Оперативна програма „Рибарство” има определено забавяне при усвояване на евросредствата и е преценено, че е необходима промяна в профила на ръководството, затова „на агенцията е необходим мениджър, какъвто е Явор Недев“.

Досега Явор Недев беше директор на държавното дружество „Рибни ресурси” ЕООД. Новият директор на държавното дружество ще бъде Борислав Стоянов, бивш кмет на община „Красно село”.

Йордан Стайков сега ще заеме поста съветник на министъра в политическия кабинет, в областта на рибарството и аквакултурите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:24 | 12.09.22 г.
fallback