fallback

Сменят изпълнителния директор на НЕК*

Красимир Първанов ще заеме мястото на Георги Миков като член на СД и като изпълнителен директор

14:58 | 01.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Красимир Първанов ще замени Георги Миков като член на Съвета на директорите на Национална електрическа компания (НЕК), която е дъщерно дружество на Български енергиен холдинг (БЕХ), съобщиха от холдинга. Решението е взето от Съвета на директорите на БЕХ.

Скоро ръководството на НЕК ще реши дали Красимир Първанов ще заеме мястото на Георги Миков и като изпълнителен директор на НЕК.

Красимир Първанов има близо 20 годишен стаж в областта на енергетиката. От 1990 година той работи в Електроразпределение Столично ЕАД, като последователно заема различни позиции в дружеството. От октомври 2007 година той е директор „Инвестиции, проучване и предоставяне на мрежи“ в „ЧЕЗ Разпределение България” ЕАД.

Новият шеф на НЕК е завършил Техническия университет в София със специалност „Електроинженер”. Има и магистърска степен по „Публични финанси” от Университета за национално и световно стопанство.

По-късно днес от Министерството на икономиката и енергетиката съобщиха, че Красимир Първанов е избран и за изпълнителен директор на НЕК.

*Допълнено към 16,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:28 | 09.09.22 г.
fallback