fallback

Всички пропусквателни пунктове по границата с Гърция са отворени

Въпреки това намеренията на гръцките фермери остават неясни, което прави ситуацията несигурна

10:25 | 23.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Всички гранични пунктове на българо-гръцката граница са отворени, съобщи комисар Тодор Георгиев, началник на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Смолян.

Той допълни, че съгласно предварителните уговорки с местните власти, в районите на всички пунктове по границата с Гърция има създадена организация.

"От 05.30 часа за товарни автомобили са отворени пунктовете Кулата и Илинден, така че всички пропускат нормално всякакъв вид превозни средства, няма натрупвания и преминаването е спокойно", каза комисар Георгиев.

По думите му има предварителна информация само за пункта Илинден, че в 11.00 часа отново ще бъде затворен по график - вероятно до 17.00 часа, но дали ще се случи и в какъв режим, не е ясно.

"Няма колони по границата, движението е слабо", каза още Тодор Георгиев.

След като премиерът Бойко Борисов посети в петък пункта Кулата - Промахон и се срещна с протестиращите гръцки фермери, последва тричасово пълно пропускане на автомобилите и всички чакащи преминаха.

Снощи в 20.30 часа ГКПП Кулата - Промахон отново беше затворен за товарни автомобили. Пропускаха се само леки коли и автобуси.

На ГКПП Илинден - Ексохи снощи също бе спряно движението на товарни автомобили.

Още по темата:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:00 | 11.09.22 г.
fallback