fallback

Ресорът на еврокомисаря ни остава същият, потвърди Барозу

По думите на председателя на ЕК Кристалина Георгиева притежава необходимите професионални качества за този ресор

20:56 | 21.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

България си запазва ресора, за който беше номинирана Румяна Желева - международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, стана ясно от съобщение на Европейската комисия след приключилата среща между новия ни кандидат за еврокомисар Кристалина Георгиева и председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу.

По думите на Барозу Георгиева притежава необходимите професионални качества, за да бъде отличен комисар по предложения ресор.

Той е казал още, че тя притежава голям международен опит и познания, с които ще допринесе съществено в качеството си на еврокомисар.

Самата тя заяви, че се чувства подготвена за еврокомисар по време на видеоконференция с български журналисти, проведена във вторник, след като бе обявена номинацията й.

Кристалина Георгиева беше номинирана от премиера Бойко Борисов за еврокомисар на мястото на Румяна Желева, която оттегли кандидатурата си след лошото си представяне по време на изслушването й в Европейския парламент. Тя подаде и оставка като министър на външните работи.

Изслушването на Георгиева ще бъде на 3 февруари, а гласуването на целия състав на комисията - на 9 февруари. Днес евродепутатите одобриха останалите 25 комисари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:49 | 14.09.22 г.
fallback