fallback

Обсъждат кой ще стане външен министър, решение - „до няколко дни“

Засега не е обсъждано дали Румяна Желева ще запази поста на заместник-председател на ЕНП

11:51 | 20.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Вчера не са били коментирани имена за поста на Румяна Желева като външен министър, който тя взе решение да напусне, а оставката й бе приета, стана ясно от изявление пред журналисти на съпредседателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова.

Номинацията ще бъде направена от премиера и лидер на ГЕРБ, а дали това ще е експерт, член на партията или човек, обвързан с нея, е решение, което ще бъде взето от Изпълнителната комисия и премиера Борисов след консултации вътре в партията и в правителството.

Фидосова очаква още днес да започне обсъждането на имена и в рамките на няколко дни да има вече готов отговор.

Ангажимент за сформирането на правителство или по отношение на един или друг министър е в компетентността на ПП ГЕРБ като управляваща - и на Борисов като министър-председател и председател на партията, посочи още съпредседателят на ПГ на ГЕРБ.

Искра Фидосова уточни, че засега не е обсъждано дали Румяна Желева ще запази поста на заместник-председател на ЕНП. Това щяло да бъде решено след разговори с европейските партньори.

На въпрос за политическата съдба на Желева Искра Фидосова заяви, че не знае дали самата Румяна Желева има желание да продължи в политиката. В личен план е много тежко за нея, ние трудно взехме решението, посочи Фидосова. Тя е честен човек, добър политик, употребен по недопустим начин, смята още съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:42 | 10.09.22 г.
fallback