fallback

Граничният пункт Капитан Петко войвода-Орменион е отворен за движение

От четирите пункта на границата с Гърция затворен остава само ГКПП Промахон-Кулата

16:38 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

ГКПП Орменион-Капитан Петко войвода е бил отворен за движение в 15.00 часа, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

През пункта са преминали към 30 автомобила, чакащи от българска страна.

Гръцките фермери са отворили ГКПП-Илинден за товарни автомобили, както е било заявено предварително. Очаква се те да бъдат пропускани до 17.00 часа.

От четирите пункта на границата с Гърция затворен остава само ГКПП Промахон-Кулата, който беше блокиран в 14.00 часа днес за неопределено време. На гръцкия граничен пункт са струпани десетки трактори и селскостопански машини, предаде БТА.

В момента не разполагаме с информация колко ще продължи протестът и дали ще бъде отворен временно „прозорец“ за преминаване на автомобили, е казал комисар Петър Вълков, началник на Граничното полицейско управление в Петрич.

Той е коментирал, че в понеделник по принцип трафикът е по-слаб, а явно и много хора са се вслушали в съветите да не предприемат пътуване за Гърция заради очакваните протести. Затова и засега няма струпване на автомобилни колони, чакащи да преминат границата, на българска територия.

Днес от кабинета съобщиха, че във връзка с блокадата на гръцките контролно-пропускателни пунктове са предприети мерки за опростяване на пропускателния режим за български превозвачи на митническите пунктове на границата с Македония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:40 | 14.09.22 г.
fallback