fallback

ДСБ със собствен план за противодействие на кризата

Антикризисният план трябва да е готов за 2-3 месеца и вероятно ще включва и някои законодателни инициативи

13:55 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

ДСБ ще започне разработване на собствен план за противодействие на кризата, заяви днес във Варна председателят на партията Иван Костов.

По думите му в плана трябва да са включени няколко стъпки. Първата от тях е трудовата и социалната политика, а втората - положението с банките и финансовия сектор. В плана трябва да се обърне внимание и на образованието и здравеопазването, е заявил Костов, цитиран от БТА.

Антикризисният план трябва да е готов за 2-3 месеца и вероятно ще включва и някои законодателни инициативи, е посочил той.

Костов коментира, че най-тежкият проблем в антикризисната политика на правителството е липсата на пробив при усвояване на европейските фондове.

Председателят на ДСБ каза още, че съдбата на кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар е в ръцете на социалистите, либералите и зелените, които имат сериозно мнозинство в ЕП и еврокомисията. Според него премиерът Бойко Борисов трябва да е готов вече с план Б. Кандидатурата на Желева не е консултирана със Синята коалиция, ние научихме като всички останали, е посочил Костов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:45 | 25.08.22 г.
fallback