fallback

В очакване на блокада по границата с Гърция

Засега няма блокирани пунктове, но се очаква съвсем скоро това да се промени

09:52 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Засега няма блокирани пунктове на границата с Гърция от протестиращи фермери и движението на всички превозни средствата се осъществява нормално. Това съобщи пред БТА тази сутрин началникът на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ в Смолян комисар Тодор Георгиев.

Гръцките гранични власти от района на ГКПП „Промахон“ са уведомили българските си колеги, че в 10.00 ч. ще имат среща с протестиращите фермери, добави той. Тогава ще се изяснят техните намерения за блокиране на движението през този пункт.

Според предварителната информация се очаква фермерска блокада с трактори на ГКПП „Илинден - Ексохи“ в 10.00 ч., съобщи Георгиев.

Протестиращите от района на Ексохи са заявили, че няма да пропускат товарни автомобили. Те щели да отворят „прозорец“ между 15.00 ч. и 17.00 ч. и за товарни автомобили, но нямало да пропускат превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция и дървен материал.

След снощните протести и блокада на пункта Орменион-Свиленград, движението там тази сутрин също не е прекъсвано и се осъществява нормално, добави Георгиев. Няма проблеми за преминаване на границата и през ГКПП „Златоград - Ксанти“, където се движат само леки автомобили и автобуси.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:58 | 13.09.22 г.
fallback