fallback

Обмислят кредити за фирми, които не се справят с плащанията на осигуровки

Идеята е част от антикризисните мерки за пазара на труда, насочена е към малките и средни фирми

13:50 | 14.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Mинистерство на труда и социалната политика (МТСП) заедно с ръководствата на синдикални и на бизнес организации обсъждат възможността за отпускане на кредити на фирми, които са затруднени с изплащането на социалните осигуровки на своите работници и служители.

Това каза министърът на труда и социалната политика пред журналисти след срещата си с ръководителите на КНСБ, КТ Подкрепа, Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) и Асоциацията на индустриалния капитал (АСК).

Младенов посочи, че това е една от обсъжданите допълнителни антикризисни мерки с цел подобряване ситуацията на трудовия пазар.

За целта се разглеждал опитът на Белгия и някои други страни от ЕС.

На въпрос на Investor.bg дали държавата ще отпуска тези средства, или ще бъдат давани държавни гаранции на банките, които ще отпускат кредитите, Тотю Младенов каза само, че идеята е на първоначален етап. Тепърва се проучват начините за реализирането й, като може и да не се осъществи.

Министърът допълни, че въпросните кредити евентуално ще бъдат временна мярка и ще бъдат предназначени най-вече за малки и средни предприятия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:20 | 27.08.22 г.
fallback