fallback

Софарма Логистика започва процедура за вливане в Софарма Трейдинг

Предстои одобрение на договора за преобразуване от КФН и акционерите на дружествата

17:41 | 13.01.10 г.

Софарма Логистика АД е подписала договор за вливане в Софарма Трейдинг АД, съобщиха дружествата чрез БФБ-София. Договорът е подписан днес.

Тъй като и двете участващи в преобразуването дружества са публични компании, договорът, докладите на управителните органи на участващите в преобразуването дружества и докладът на проверителя подлежат на одобрение от заместник-председателя на Комисия за финансов надзор (КФН).

След получаване на одобрението от КФН ще бъдат свикани Общи събрания на акционерите на участващите в преобразуването дружества за вземане на решение за преобразуване.

На основание чл. 262к от Търговския закон, в срок не по-малко от 30 дни преди датата на общите събрания, Договорът и докладите на управителните органи ще бъдат представени в Търговския регистър, като обявяването ще се извърши едновременно по делата на преобразуващото се и приемащото дружество.

Двете дружества са от икономическата група на Софарма АД. Софарма Логистика е бившият приватизационен фонд Калиман и притежава недвижими имоти използвани за логистични центрове.

Софарма трейдинг АД е един от големите дистрибутори на лекарствени средства.

За последните 12 месеца са изтъргувани 1,02 млн. акции на Софарма Логистика в 546 сделки, като цената се е повишила с 91,28% до 0,746 лв. и 4,1 млн. лв. пазарна капитализация.

За последните 12 месеца са изтъргувани 1,4 млн. акции на Софарма Трейдинг АД в 554 сделки, като цената се е понижила с 5,33% до 1,42 лв./акция и 42,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Софарма АД има планове за сливане с Унифарм, Медика и Българска роза – Севтополис, които са част от икономическата й група.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма логистика АД(6SL)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:30 | 13.09.22 г.
fallback