fallback

Химимпорт остава с дялове в 2 пенсионно-осигурителни дружества

До момента холдингът участваше в три пенсионно-осигурителни дружества

12:51 | 13.01.10 г.

Софийски градски съд е вписал вливането на универсалния, професионалния и доброволния пенсионни фондове, управлявани от ПОД Лукойл Гарант – България АД, в съответните по вид фондове, управлявани от ПОАД ЦКБ - Сила АД. Решението е от 8 януари 2010 г., съобщи Комисията за финансов надзор.

Активите в бившите фондове с име Лукойл, вече са влети в тези на ЦКБ - Сила.

Според данни в уеб страницата на Химимпорт АД делът му в ПОД ЦКБ - Сила АД е 99,26% чрез дъщерното ЦКБ Груп ЕАД, а в ПОД Лукойл Гарант – България АД дял от 84,6% има Химимпорт инвест АД, основен собственик на Химимпорт АД.

Третото пенсионно-осигурително дружество в групата е ПОК Съгласие с 49,28% дял на холдинга.

Така на практика Химимпорт АД ще има по-малък дял в службено-разпределените лица, тъй като ще участва в това разпределение с дялове в два, а не в три пенсионно-осигурителни дружества, от общо 10 опериращи на пенсионния пазар.

Битката за служебно разпределените около 100 000 лица зависи от доходността, таксите и броя привлечени по личен избор. Тези 100 000 лица са родените през една година, започващи трудова дейност в една и съща година. Те ще плащат осигуровки около 40 години и са особено желани от пенсионните фондове.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:18 | 10.09.22 г.
fallback