fallback

Ценовата оферта ще е решаваща за избора на изпълнител на магистрала Тракия

Списъкът на подадените от кандидатите документи отговаря на изискванията, предстои разглеждане на техническите оферти

17:54 | 12.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Ценовата, а не техническата оферта ще е решаваща за избор на фирмата или консорциума, който ще извърши строителството на Лот 2 на автомагистрала Тракия, поясниха за Investor.bg от комисията по избор на изпълнител.

Около 4 часа продължи отварянето и прегледа на документацията на осемте фирми кандидати за строителство на обекта.

Комисията установи, че списъкът на подадените документи отговаря на изискванията. Между основните документи, които трябваше да подадат фирмите, са удостоверение за актуално състояние, банкова гаранция, списък на договори за извършени дейности, подобни на тези, които трябва да се изпълнят при строителството на магистрала Тракия, финансови отчети за периода 2006-2008 г., списък на необходимото техническо оборудване за извършване на дейностите по строителството на магистралата, справка за броя на работниците и служителите, които ще участват в изпълнението на обекта, трудови биографии на ръководния състав на фирмите, участващи в конкурса, и други документи.

Максималният срок, за който трябва да бъде построен Лот 2, е 25 месеца. Няма да се счита за предимство, ако някоя от фирмите е предложила по-кратък срок за изпълнение. По закон в срок до 2 месеца трябва да бъде обявен победителят в конкурса.

От комисията поясниха, че ако някоя от фирмите не отговаря на техническите изисквания, т.е. се прецени, че не е в състояние да изпълни обекта в срок, тя няма да продължи участието си в конкурса и ценовата й оферти няма да бъде разглеждана.

От фирмите, чиито технически оферти бъдат одобрени, за победител ще бъде избрана тази с най-ниска ценова оферта.

От фирми участници в конкурса заявиха, че ги е затруднило изработването на ценовите оферти, тъй като за кратки срокове е трябвало да се пресметне колко ще им струва всеки детайл. За тях е притеснителна високата неустойка, която може да им се наложи при превишаване срока на изпълнение или при некачествено изпълнение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:50 | 23.08.22 г.
fallback