fallback

КФН лицензира нов посредник - Коактории Финанс АД

През 2009 г. регулаторния орган взе два лиценза и издаде един за извършване на дейност като инвестиционен посредник

17:07 | 08.01.10 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на "Коактории Финанс" АД (в процес на учредяване), гр. Пловдив за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Дружеството следва в 14-дневен срок да удостовери, че изискуемият капитал е изцяло внесен.

Инвестиционният посредник е с ограничен предмет на дейност по приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти и предоставяне на инвестиционни консултации на клиенти, за което е необходимо да притежава капитал не по-малко от 100 000 лева.

Учредители на дружеството са Росен Караджов, който притежава 25% от капитала и от гласовете в Общото събрание, и Андрей Згур със 75%.

Инвестиционният посредник има едностепенна система на управление. В Съвета на директорите влизат Росен Караджов – председател, Андрей Згур – заместник председател и Людмила Антонова, член на СД.

Общо инвестиционните посредници у нас, включително банките са около 80.

През 2009 г. КФН лицензира румънския инвестиционен посредник Трейдвил и взе лицензите, по тяхно желание, на КД Секюритис и ДЗИ Инвест.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
fallback