fallback

Подписват договора за разпространение на винетките утре*

В КЗК и ВАС не са постъпвали жалби от консорциума Лукойл – Холдинг Пътища, което се посочваше като пречка за сключване на договор с избрания разпространител

15:11 | 07.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) е изпратила писмо до фирмата, избрана за разпространител на винетки – ГДЗЗД „Разпространение на винетни стикери”, с покана за сключване на договора за разпространение утре, 8 януари, в сградата на АПИ.

След направена проверка, по искане на председателя на УС на агенцията Божидар Йотов, Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд са информирали, че не са установени постъпили жалби от страна на консорциума „Лукойл – Холдинг Пътища”, се посочва в съобщението на АПИ.

Това дава възможност на агенцията да пристъпи към сключване на договора с избрания изпълнител за разпространение, приемане и съхраняване, транспортиране, информационно обезпечаване на отчитането на складовите наличности и продажбите и финансовите постъпления от продажбите на винетни стикери.

Подадена жалба от участник в конкурса се посочваше като причина за това да няма сключен договор.

В свое съобщение, изпратено след като от АПИ обявиха предстоящото подписване на договора за разпространение на винетките, от Холдинг пътища заявяват, че прекратяват обжалването, за да не се създава напрежение при продажбата на стикерите.

От холдинга подчертават, че взимат това решение въпреки допуснатите в тяхна вреда нарушения на закона при провеждане на процедурата и независимо от факта, че сдружението, в което участват, е предложило по-ниска цена от избрания изпълнител.

От 31 декември винетки за 2010 г. се купуват от разпространителските пунктове в Областните пътни управления на АПИ, както и от ГКПП-та и от сградата на АПИ на пл. „Македония”№3 в София.

*Актуално към 15.35 часа

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:06 | 09.09.22 г.
fallback