fallback

Без промяна на местните данъци и такси във Варна

През 2010 година е необходимо да бъдат построени още две детски градини, което трябва да реши проблема с недостига на места

13:29 | 07.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Във Варна няма да има повишаване на местните данъци и такси, каза днес председателят на Общинския съвет (ОбС) в крайморския град Борислав Гуцанов. По думите му бюджетът на общината за тази година ще бъде гласуван най-късно в началото на февруари.

Задържането нивата на местните данъци и такси е съгласувано с кмета Кирил Йорданов, каза Гуцанов, цитиран от БТА. Според него целта на местната власт е така да помогне на гражданите в ситуацията на криза.

„Въпреки финансовите затруднения Общинският съвет трябва запази и социалните придобивки за варненци“, каза Гуцанов. Според него е задължително да бъдат отново осигурени пари за общинската ин витро програма.

През миналата година в бюджета бяха отделени 250 хиляди лева за подпомагане на млади семейства без деца. Според Гуцанов през тази година сумата може да се намали до 200 000 лева, но отново може да бъдат подкрепени 50 семейства.

През 2010 година е необходимо да бъдат построени още две детски градини, с което окончателно ще бъде разрешен проблемът с недостига на места в забавачниците, посочи председателят на ОбС. По думите му ще бъде направено всичко възможно за изграждането на ново училище в квартал „Аспарухово“.

Като основни акценти в развитието на Варна през тази година Гуцанов посочи домакинството на международната регата „Тол Шипс Исторически морета“ и началото на изграждането на контейнерен терминал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:18 | 01.09.22 г.
fallback