fallback

Преглед на печата за 28 декември

07:33 | 28.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Москва преговаря със София за дял в АЕЦ "Белене" в. Дневник

Русия започва преговори с България за акционерно участие в АЕЦ "Белене", стана ясно след изненадваща среща между министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и руския му колега Сергей Шматко на 24 декември в Москва. Тя се състоя по-малко от две седмици след заседанието на българско-руската икономическа комисия в София.

Освен това двете страни заедно ще изработват концепция за проекта, въпреки че Българският енергиен холдинг ще търси консултант за неговото структуриране. "Министрите се договориха да продължат работата по АЕЦ "Белене" за постигане на целева акционерна структура без допълнителни финансови ангажименти на България", съобщи българското икономическо министерство след срещата в Москва. "Ние се договорихме до две-три седмици да бъде съставен конкретен план за действие по проекта и да се пристъпи към реализацията му", заяви руският енергиен министър Сергей Шматко, цитиран от пресслужбата на ведомството.

Гърци напълниха Банско за Коледа в. Стандарт

Гърция сякаш се изнесе в Банско за коледните празници, заявиха хотелиери от зимния ни курорт. Българите също не отстъпваха по брой, а стаите се пълнеха и със сърби и македонци, които атакуват планинския град след падането на визите. За Нова година са направени много заявки от македонски и сръбски граждани. Пистите в Пирин планина са отлично обработени. Проблем създадоха мекото време и дъждовете в петък и събота, оплакаха се хотелиерите. Валежите спряха чак вчера по обяд.

Над 1,5 млн. лева събра „Българската Коледа” в. Новинар

Над 1,5 млн. лв. събра кампанията „Българската Коледа”. 587 935 лв. от тях бяха събрани по време на традиционния благотворителен концерт на инициативата, която се провежда под патронажа на президента на републиката Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. Миналата година по време на инициативата бяха събрани 2 229 305 лв.

Пратихме 14 милиона честитки по GSM в. Стандарт

Близо 14 милиона "честитки" във вид на кратки текстови съобщения са изпратили българите за Коледа. Абонатите на най-големия мобилен оператор "Мобилтел" са поздравили близки и приятели с 8,5 млн. SMS, съобщиха от компанията. На 24 декември след 19,00 часа в мрежата на оператора са изпратени близо 352 хил. SMS. В самия коледен ден клиентите на компанията са изпратили коледни пожелания в 7 716 000 съобщения, а на 26.12 до 12,00 часа броят им се е увеличил с още 505 хиляди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:33 | 13.09.22 г.
fallback