fallback

Данни за кредитите и бизнес климата през седмицата

Понеделник е последният търговски ден на БФБ-София за 2009 г.

07:58 | 28.12.09 г.

Понеделник (28 декември) е последният търговски ден на БФБ-София за 2009 г.

Понеделник е последен ден за покупка на акции с право на глас в предстоящи Общи събрания на Еврохолд България АД, ЗД Евроинс АД и Уеб Медия груп АД.

Акционирите на Еврохолд ще гласуват за издаването на гаранция в полза на Евролийз Ауто по кредит от ЕБВР. Акционерите на Евроинс ще гласуват за промяна на седалището, като дружеството ще се премести от бул. Г.М. Димитров на бул. Христофор Колумб в София. Акционерите на Уеб Медия груп ще гласуват за смяна на тримата членове на Съвета на директорите.

Освен това НСИ ще оповести информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през ноември и бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите през декември 2009 г.

Във вторник (29 декември) БНБ ще обяви лихвената статистика за ноември включваща размер и лихва по новоотпуснатите през ноември кредити и депозити от банковата система. НСИ ще представи информация за престъпленията, обвиняемите и осъдени лица през третото тримесечие на 2009 г.

Сряда (30 декември) е последният работен ден за 2009 г. В него ще е последния ден за записване на варанти на Енемона от притежателите на права, както и общо събрание на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ на което ще се гласуват промени в устава, даващи право на СД да увеличава капитала с обикновени и привилегировани акции, конвертируеми облигации и варанти.

Също в сряда НСИ ще обяви индекса на цените на производител в промишлеността през ноември 2009 г. и производството и доставка на енергийни суровини през октомври 2009 г.

До сряда БНБ ще обяви и отчет за доходите и баланс на банковата система до ноември 2009 г., от които ще се видят печалбата, активите и обезценките на банковата система през месец ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 10.09.22 г.
fallback