fallback

КФН взе лицензите на КД Секюритис и ДЗИ инвест по тяхно желание

УД Евър управление на активи АД вече няма да управлява ДФ Евър Инвест

17:35 | 22.12.09 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) отне лицензите за извършване на дейност като инвестиционен посредник на ИП КД Секюритис ЕАД, гр. София и на ИП ДЗИ - Инвест АД, гр. София, въз основа на искане за отнемане на лиценз от страна на дружествата.

ИП КД Секюритис обяви, че връща лиценза си в началото на 2009 г. след 753 хил. лв. загуба за 2008 г. 

На днешното си заседание КФН е издала разрешение на управляващо дружество Евър управление на активи АД, за прекратяване на дейността на договорен фонд Евър Инвест, като одобрява Константин Василев за ликвидатор на договорния фонд. 

Регулаторният орган издава временна забрана за публикуване на търгово предложение от Рекорд Кар Холдинг АД, гр. Пловдив, за закупуване чрез инвестиционен посредник София Интернешънъл Секюритиз АД, гр. София, на акции на Балканкар - Рекорд АД, гр. Пловдив, от останалите акционери на дружеството. Цената на една акция, предложена от търговия предложител, е 9,32 лева. 

Надзорът одобрява предложената от ИП "Астра Инвестмънт АД, гр. София, оздравителна програма за привеждане на капиталовата адекватност и ликвидност на инвестиционния посредник в съответствие с изискванията на наредбата. Задължава се дружеството да внесе в КФН отчет за капиталовата адекватност и ликвидност, счетоводен баланс и отчет за приходите и разходите към 31.01.2010 г., както и първични счетоводни документи, доказващи изпълнението на оздравителната програма, в срок до 03.02.2010 г.

 

Свързани компании:

Балканкар-Рекорд АД(4BX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:25 | 10.09.22 г.
fallback