fallback

Енергийният холдинг стартира процедура за избор на консултант за АЕЦ Белене

В края на януари 2010 г. БЕХ има намерение да обяви открита тръжна процедура за избор на консултант

16:42 | 22.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Българският енергиен холдинг (БЕХ) възнамерява да стартира процедура за избор на консултант по проекта АЕЦ Белене. Предварителното намерение за обявяване на процедура ще бъде публикувано в изданията Financial Times и The Economist, както и на корпоративната интернет-страница на БЕХ ЕАД, съобщиха оттам.

Бъдещият консултант ще бъде натоварен със задачи, свързани с преструктуриране на проекта по икономически обоснован начин и създаването на концепция за нова акционерна структура на проекта, която да позволи включването на нови инвеститори в него, както и дейностите по техния избор.

По-конкретно дейностите, по които се очаква да работи консултантът на АЕЦ Белене, са: изработване на концепция за развитието на проекта; осъвременяване на икономическия му модел; подготовка и провеждане на процедура по избор на стратегически инвеститор(и); подпомагане на българската страна при преструктурирането на проекта; подкрепа при развитието и прилагането на комуникационна стратегия; мерки за гарантиране прозрачността на проекта АЕЦ „Белене”.

Съгласно предварителната обява в края на януари 2010 г. БЕХ има намерение да обяви открита тръжна процедура за избор на консултант за осъществяване на изброените дейности, посочват от холдинга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:58 | 06.09.22 г.
fallback