fallback

Търсят гръцките шефове на шивашки фирми у нас заради неплатени заплати

Обектите на дружествата не работят

12:33 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов разпореди да бъдат издирени двамата гръцки работодатели, собственици на фирмите „Ипанема” ЕООД и „Марвел” ООД, във връзка с неизплатени дължими трудови възнаграждения на работниците.

Съветникът в службата по трудови и социални въпроси в посолството на България в Гърция Екатерина Кунадис е запозната с жалбите от български работници за проблеми с работодателите „Ипанема” ЕООД и „Марвел” ООД, съобщиха от социалното министерство.

Предприети са действия да бъдат намерени собствениците на двете фирми. Гръцката инспекция по труда е потърсила съдействието на полицията за издирване на работодателите с цел явяването им в дирекция „Инспекция по труда” – Благоевград.

При извършените от дирекция „Инспекция по труда” – Благоевград проверки от септември до 18 декември 2009 г. е установено, че обектите на дружествата не работят, не са изплатени дължими трудови възнаграждения на работниците и не са оформени документите на работниците при прекратяване на трудовите им правоотношения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:41 | 28.08.22 г.
fallback