fallback

Финансовите директори си направиха клуб

Стремежът на Клуба е да се превърне в открит форум за дефиниране и споделяне на най-добри практики в управлението на финансови ресурси

09:56 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Създаден беше Клуб на финансовите директори, като учредителното му събрание се проведе вчера, съобщиха от новата организация.

Тя има за цел да изгражда и налага световни стандарти и високо ниво на експертиза сред професионалистите в управлението на финансови ресурси у нас. За пръв председател на клуба е избран финансовият директор на Vivacom Атанас Добрев.

Членове на новия клуб са финансовите мениджъри на 27 от най-сериозните компании в страната. Сред тях са представителите на едни от най-големите банки у нас - Първа инвестиционна банка, ОББ и Уникредит Булбанк, също финансовите директори на двете най-големи частни национални телевизии БТВ и Нова, както и на Кока Кола България, IBM, Карлсберг България, Балканстар и Билла България. Телеком секторът освен от Vivacom, е представен и от оперативните директори на Глобул и на Некском България.

При функционирането си, освен световните финансови стандарти, новата организация казва, че ще се стреми да реализира обща платформа за срещи и дискусии между финансови директори, икономисти и професионалисти в областта на управлението на финансовите ресурси, както и ще инициира срещи с професионалисти от други области – корпоративно управление, човешки ресурси, връзки с обществеността и други.

Стремежът на клуба е да се превърне в открит форум за дефиниране и споделяне на най-добри практики в управлението на финансови ресурси, да предоставя възможности за свободно споделяне на идеи, опит и познания и др.

В управителният съвет на новата организация влизат, освен председателя, главните финансови директори на ОББ, Уникредит Булбанк, Кока Кола България и Билла България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:22 | 29.08.22 г.
fallback