fallback

Опозицията в Прайм Пропърти БГ запазва блокираща квота

Кръгът около Победа АД не успя да установи контрол в третото извънредно общо събрание за годината

13:16 | 19.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Отхвърлено бе предложението за промяна в устава на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ, чрез която решенията на Общо събрание относно промени в устава на дружеството, преобразуване и прекратяване, промяна в размер на капитала и определяне на Съвета на директорите (СД) да се вземат с мнозинство от 60% вместо с досегашните 75%, съобщи дружеството чрез БФБ.

Против предложението са гласували 27,12% от кворума на извънредното Общо събрание на дружеството, проведено на 14.12.2009 г. Това бе третото извънредно общо събрание на дружеството за годината.

Успоредно с това бе отхвърлена и възможността оперативното управление на дружеството да се осъществява от единствен изпълнителен директор, а не както е в момента – от двама.

Не бяха приети и предложенията за промени в Съвета на директорите – освобождаването на Редстоун България ЕООД и Балканска Консултантска Компания ООД и замяната на Ти Би Ай Инвест ЕАД с Българско Туристическо Дружество Глобал Турс АД. Срещу предложението са гласували 31,05% от кворума.

Към момента малко над 60% от капитала се контролира от Победа АД и свързани лица, а блокиращата квота от 25% е в ръцете на пенсионните фондове на Доверие (21%), Булстрад (4%) и фондовете на ТиБиАй.

За третото тримесечие на годината Прайм Пропърти БГ отчита приходи от продажби в размер на 192 хил. лв., което е ръст от 6,7% на годишна база. За периода печалбата на дружеството е 360 хил. лв. при загуба от 355 хил. лв. година по-рано.

За деветмесечието компанията отчита загуба в размер на 4,9 млн. лв., при загуба от 1,7 млн. лв. за същия период на миналата година. Приходите от продажби за периода са 0,5 млн. лв. при 6,6 млн. лв. преди година.

Последната сделка с акциите на дружеството е от 27 ноември на цена 0,61 лв. За последните три месеца цената е паднала с близо 18%.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:03 | 20.08.22 г.
fallback