fallback

АП обяви конкурс за консултант при приватизацията на Булгартабак

Кандидатите за консултант при тази продажба трябва да са били водещ консултант през последните три години поне по една успешна сделка за приватизация /търговска продажба или сливане и придобиване

10:28 | 18.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за приватизация (АП) обяви открит конкурс за избор на консултант при приватизацията на “Булгартабак холдинг” АД, София.

Депозитът за участие е 5 хил. лева или равностойността им в евро и се внася по сметка на Агенцията за приватизация, посочена в правилата в конкурса, които ще могат да бъдат закупени срещу 2 хил. лв. след около месец от агенцията.

На консултанта ще бъде възложено цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за дружеството, в съответствие с определения метод за приватизацията му и действащото законодателство.

В конкурса могат да участват международни инвестиционни банки, които са сред първите 20 в поне една от следните League Tables of Financial Advisers през периода 2007 – 2009 г., публикувани от Merger Market или Thomson Reuters относно:

- Global M&A/ World Wide Rankings of M&A; - Europe M&A/ Europe Ranking of M&A; - CEE M&A/ Eastern Europe Ranking of M&A;

Кандидатите за консултант при тази продажба трябва да са били водещ консултант през последните три години поне по една успешна сделка за приватизация /търговска продажба или сливане и придобиване на компании в областта на тютюневата промишленост/ и/или да имат доказан опит в успешни сделки за приватизация /търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании.

Освен това кандидатите трябва да познават българското материално право и в частност нормативната уредба, свързана с предмета на дейност на дружеството, както и тази, отнасяща се до осъществяването на процеса на приватизацията; да разполагат с екип, в който задължително да бъдат включени правоспособни юристи, икономисти, както и специалисти с подходяща квалификация, с оглед естеството на заданието.

Желаещите да консултират приватизацията не трябва да са страна по висящ правен спор с българската държава или нейна институция в качеството си на настоящ или бивш агент (консултант) посредник; да не са в производство по ликвидация.

В началото на декември икономическият министър Трайчо Трайков заяви, че вече има заявен интерес за консултация на продажбата на компанията, като е говорено с „няколко инвестиционни банки“.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:48 | 13.09.22 г.
fallback