fallback

КФН отне лиценза на ИД Елана Еврофонд АД по искане на дружеството

Авто Юнион Груп АД се отказа да предлага конвертируеми и обикновени облигации на територията на ЕС

16:25 | 17.12.09 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) отне лиценза на ИД Елана Еврофонд АД за извършване на дейност като инвестиционно дружество, съгласно взето решение от извънредно Общо събрание на акционерите на дружеството. Дружеството имаше нискорисков профил, като инвестираше в облигации и депозити.

УД Елана фонд мениджмънт управлява още един фонд на паричния пазар, ДФ Елана фонд паричен пазар. Разликата е, че административните разходи за поддържането на договорен фонд са по-ниски от тези за инвестиционно дружество, тъй като в ДФ няма Съвет на директорите, няма годишно Общо събрание и т.н.

Надзорът прекрати производството по потвърждаване на проспектите за първично публично предлагане на емисия конвертируеми облигации и емисия обикновени облигации на територията на Европейския съюз, издадени от Авто Юнион Груп ЕАД, гр. София. Прекратяването на производствата е по искане на дружеството.

КФН потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Алфа България” АД, гр. София. Емисията е в размер на 50 хил. лева, разпределени в 50 хил. броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лев всяка.

Основната дейност на емитента е свързана с пазара на недвижими имоти и по-точно с продажба и придобиване на недвижими имоти и строителство върху регулирани поземлени имоти.

Емитентът има едностепенна система на управление и се управлява от Съвет на директорите, в чийто състав влизат Евгени Иванов Найденов – изпълнителен директор, Стефан Марков Гугушев – председател на Съвета на директорите и Елена Ненова Ненова – заместник-председател на Съвета на директорите. Членовете на СД не притежават дял от капитала на емитента.

Регулаторът вписа и емисия акции с цел търговия на регулиран пазар, издадена от Алфа Кредит АДСИЦ, гр. София. Емисията е в размер на 650 хил. лева, разпределени в 650 хил. броя обикновени акции с номинална стойност 1 лев всяка. Емисията е в резултат от увеличаване капитала на дружеството от 650 хил. лева на 1,3 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:39 | 11.09.22 г.
fallback