fallback

Преглед на печата за 17 декември

08:00 | 17.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Строителен бос купува “Химко” в. Стандарт

Известният благоевградски строителен предприемач Николай Галчев купува "Химко". Новината потвърди шефът на "Ново Химко" Андрей Семерджиев с уговорката, че рибата е още във водата. Именно "Ново Химко" държи мажоритарния пакет на замразения от шест години врачански торов завод, защото съдът прие оздравителната програма на дружеството.

Семерджиев и Галчев вече са си стиснали ръцете, но сделката все още не е финализирана. Предстои прехвърлянето на собствеността в Агенцията по вписванията, уточни Семерджиев. Преди около две години "Уралхим" също докара нещата до това положение, но в последния момент руснаците се отказаха. По тази причина шефът на "Химко" отказа да коментира повече подробности по сделката с Николай Галчев, включително и това дали торовото дружество има дългове към благоевградския предприемач.

Брюксел напомни на България да си прибере парите от "Кремиковци" в. Дневник

Брюксел напомни на България да прибере отпусната от нея държавна помощ на металургичното предприятие "Кремиковци", съобщиха от Европейската комисия (ЕК) в своя официална констатация. Между 1998 г. и 2005 г. предприятието е получило около 222 млн. евро (431.07 млн. лв.) помощ за преструктуриране. Дружеството не е изпълнило поетите ангажименти и държавата трябва да получи обратно парите си, обясняват от Брюксел. Предупреждението на Европейската комисия няма наказателен характер за страната засега.

Прекупвачите на зърно ще бъдат отстранени от пазара в. Сега

Годишно в България се произвеждат и търгуват около 4.5 милиона тона зърно. Най-малко 1.2 милиона от тях се завъртат в оборотите на фирми фантоми или на незаконни търговци, които мога да опиша така - енергичен прекупвач с кола, мобилен телефон и куфарче с пари. При този тип търговия ощетени са всички в светлата част на пазара - държава, данъкоплатци, инвеститори, собственици на складове, търговци, чужди партньори, потребители.

Преди дни към нас се обърна Асоциацията на търговците на зърно и зърнени продукти в България. В писмото им се настоява Министерството на земеделието и храните да стане инициатор на нов Закон за съхранение и търговия със зърно, така че бизнесът, който се опитва да работи на светло, да спре да трупа загуби от нелоялна конкуренция. И това не е единствената организация, която очаква промени.

Задава се хаос с коледните добавки на пенсионерите в. Сега

Обещанието на премиера Бойко Борисов 1.1 млн. пенсионери с пенсии до 200 лв. да получат коледните си добавки от 25 лв. в първия работен ден на 2010 г. ще създаде грандиозен следновогодишен хаос. Проблемът е, че 78% от имащите право на добавки, т.е. над 850 000 души, си вземат парите не по банков път, а в пощенските станции. И на практика няма как в един ден да се преведат и разнесат парите, както и да се обслужат толкова хора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:19 | 12.09.22 г.
fallback