fallback

Данни за инфлацията и платежния баланс през седмицата

Седмицата ще има шест работни дни, тъй като в събота ще се отработва почивката на 31 декември 2009 г.

08:31 | 14.12.09 г.

В понеделник (14 декември) НСИ ще публикува данни за инфлацията през ноември. През октомври НСИ отчете първата дефлация в България в последните години от 0,3% на годишна база.

Също в понеделник НСИ ще оповести данни за търговията със стоки със страни извън ЕС по предварителни данни на Екстрастат.

За понеделник е насрочено общо събрание на акционерите в Прайм Пропърти БГ АДСИЦ, на което ще се гласува за промяна в състава на Съвета на директорите, отмяна на решения, взети от общото събрание на 30 юни 2009 г., определяне на предствител по дела, в които Прайм Пропърти е страна, и други.

В понеделник е и последният ден за търговия с правата на Енемона АД, даващи възможност за записване на варанти, както и общо събрание на акционерите на Енергоремонт Бобов дол АД и крайна дата за плащане на акциите от Параходство Българско речно плаване АД.

Във вторник (15 декември) БНБ ще оповести данни за октомври за платежния баланс и преките инвестиции и данни за октомври за външната търговия. В същия ден са общите събрания на Доминант финанс АД, Юрокапитал Битекс АД, Честърфийлд АД и Българска роза- Пловдив АД.

Също във вторник НСИ ще оповести информация за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през октомври.

В сряда (16 декември) ще се проведе общо събрание на акционерите на Домокат АД.

В четвъртък (17 декември) са общите събрания на София-БТ АД, Асеновград-Табак АД, Благоевград-БТ АД и Шумен-Табак АД.

В петък (18 декември) НСИ ще публикува данни за индекса на разходите на работодателите за труд през третото тримесечие и първа оценка на икономическите сметки за селското стопанство за 2009 г.

В петък са общите събрания на Петрол АД и Хасково-Табак АД (в ликвидация).

Събота (19 декември) е официален работен ден, като ще се отработва почивката на 31 декември 2009 г. Затова някои корпоративни събития през работната седмица от 21 до 23 декември ще променят датата си. БФБ-София вече определи нови дати за покупка на акции с право на глас в предстоящи общи събрания на няколко дружества заради работния ден в събота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:43 | 30.08.22 г.
fallback