fallback

Борисов: Проектът АЕЦ „Белене” трябва да се преструктурира

Ако има ясна финансова рамка, ще дойдат инвеститори и оттук нататък няма основания да бъде спрян, коментира премиерът

14:49 | 12.12.09 г.

Проектът АЕЦ „Белене” трябва да се преструктурира и ако има ясна финансова рамка, ще дойдат инвеститори и оттук нататък няма основания да бъде спрян, коментира в отговор на въпрос днес премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на Министерския съвет. 

Борисов е категоричен, че от българска страна има изисквания към проекта, някои от които са: поевтиняване, максимално участие на европейски държави в него и други.

Премиерът е разговарял вчера с руската делегация и това, за което са се договорили, е експертите бързо да стигнат до решения, които да удовлетворят и двете страни, допълват от пресцентъра.

Русия е готова да финансира част от проекта за АЕЦ Белене, стана ясно след приключването на двудневните заседания на българо-руската междуправителствена икономическа комисия вчера.

При възможност правителството ще даде коледни добавки на хората с най-ниски пенсии (60 000 души, чиито пенсии са в размер на 200-250 лв.) и премии за държавните служители, заяви още Борисов след откриването на пързалката в езерото „Ариана” в столицата днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:22 | 08.09.22 г.
fallback