fallback

Приемат надомната и дистанционната работа за временна заетост

До пролетта на следващата година това трябва да залегне в трудовото законодателство

14:52 | 11.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Социалните партньори единодушно са приели надомната, дистационната работа и работата чрез агенциите за временна заетост, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на откриването на кръгла маса на тема „Установяване на секторен диалог и агенции за временна работа“.

До пролетта на следващата година това трябва да залегне в трудовото законодателство с цел подпомагане на този процес, добави министърът, цитиран от БТА.

Кръглата маса се организира съвместно с Главна дирекция „Заетост, социални дейности и равни възможности“ към ЕК, Европейската конфедерация на частните агенции по заетост, Европейската федерация на синдикатите в сектора на услугите и комуникациите, КНСБ и КТ „Подкрепа”.

Министър Младенов препоръча да се създадат условия за двупартиен диалог между организациите и работниците и служителите, наравно с трипартийния. Министърът пое ангажимент търсенето на решения по актуалните проблеми на икономическото и социалното развитие на страната да бъдат в условията на социалния диалог и партньорство като политика на повереното му ведомство.

Той посочи, че по предложение на социалните партньори за първи път при приемането на антикризисните мерки на правителството са подписани национални споразумения между синдикатите и работодателите в страната. По тази схема ще бъдат създадени условията за въвеждане на Конвенция 77 на Международната организация по труда за надомния труд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:50 | 19.08.22 г.
fallback