fallback

Плевнелиев ще купува коледни подаръци за децата на подчинените си

Така традицията децата на служителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да получават коледни подаръци ще бъде спазена, заяви министърът

11:01 | 10.12.09 г.

Не защото искам да съм популист, но когато има традиция от 10 години и тези деца очакват да дойдат на Нова година в работата на родителите им, аз няма да я наруша и, когато се чудя дали има или няма пари, предпочитам да ги платя от джоба си, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев .

Във връзка с коледните бонуси за служителите на ведомството, министърът каза, че ще спази инструкцията на финансовото министерство. Реализираните от ведомството икономии между два и три милиона лева ще се регистрират в Министерството на финансите, а решението за разпределението им ще се вземе от премиера и финансовия министър, отбеляза Росен Плевнелиев пред журналисти.

Министърът участва в конференция за пасивните сгради.

На форума той заяви, че правителството трябва да приоритизира темата с енергийната ефективност, която има изключително важно значение във време на криза.

Министърът информира, че ще се формира работна група по енергийна ефективност, която ще се занимава с промяна на стандартите в тази област. Той отбеляза, че чрез финансиране на пилотни демонстрационни проекти в областта на санирането на сгради трябва да се стигне до комерсиализацията на подобни проекти, с което ще се постигне масово инвестиране в енергийната ефективност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:03 | 12.09.22 г.
fallback