fallback

Булгаргаз поиска официално увеличение цената на газа със 17% от януари

В началото на ноември от Булгаргаз прогнозираха поскъпване на синьото гориво от януари с 18%

18:34 | 09.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

"Булгаргаз” ЕАД предложи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да утвърди цена на природния газ за първото тримесечие на 2010 г. в размер на 437,8 лв./1000 куб. м без ДДС, съобщиха от газовата компания.

Увеличението от 63,67 лв./1000 куб. м, т.е. със 17% в сравнение с действащата сега цена, е в резултат на по-високите през последните месеци цени на алтернативните на природния газ горива (мазут и газьол) на международните пазари, посочват от дружеството.

Заявлението на Булгаргаз е в съответствие с изискванията на Наредбата за регулиране на цените на природния газ,според която на всеки три месеца дружеството изготвя и внася в ДКЕВР предложение за утвърждаване на продажна цена на природния газ.

В началото на ноември от Булгаргаз прогнозираха поскъпване на синьото гориво от януари с 18%, а в края на същия месец изпълнителният директор на дружеството Димитър Гогов коментира, че увеличението на цената на природния газ от януари 2010 г. по изчисления на Булгаргаз, не би трябвало да е по малко от 17%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:13 | 29.08.22 г.
fallback