fallback

Отстраниха Масларова от социалната комисия, БСП напуска всички комисии

Това решение е абсурд и фарс, коментира Сергей Станишев

10:16 | 09.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Народното събрание отстрани Емилия Масларова от председателския пост в социалната комисия.

Решението бе взето със 112 гласа "за", 58 гласа "против" и без "въздържал се", предаде Dnes.bg.

От "Коалиция за България" веднага възроптаха срещу решението и обявиха, че напускат ръководствата на всички парламентарни комисии, в които участват.

"Това решение е абсурд и фарс. Посягате върху демократичното право на всяка група да определя кого да поставя в ръководствата на комисиите", коментира Станишев.

"Гледам към дясната и централната част на залата и се чудя какво виждам. Не виждам хора, които са скачали от една в друга партия? Не виждам хора, които са извършили приватизация?

Не виждам хора, които орязаха пенсиите? И вие се проявявате в морални съдници. Кои са съдиите? Вие ли сте? Нямате основание за това?", каза още Станишев.

Веднага след това левите депутати напуснаха пленарната зала на Народното събрание.

Преди две седмици колегите на Емилия Масларова от социалната комисия решиха да я отстранят от поста, тъй като според тях не е морално народен представител, за когото прокуратурата има съмнения за корупция, да бъде на такъв ръководен пост.

Тогава предложението бе прието с 14 гласа "за" и 5 "против".

Единствените думи на Масларова тогава бяха: „Въз основа на какво искате да ме смените, а? По кой член от правилника ще стане това“.

Коалиция за България има участие в ръководствата на парламентарните комисии по правни въпроси, по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, по бюджет и финанси, по труда и социалната политика и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:24 | 29.08.22 г.
fallback