fallback

Премиер и президент ще съгласуват позициите си по енергийните проекти

Ще имаме обща стратегия в енергетиката, заяви премиерът

13:47 | 08.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

„Днес ще бъдат съгласувани позициите за енергийните проекти на България с министрите в правителството, след това ще ги съгласува и с президента. Ако той е съгласен, ще имаме обща стратегия в енергетиката“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на словото си при откриването кръгла маса “Време за ново начало: възстановяване имиджа на България".

„Решение за Бургас–Александруполис ще има след произнасяне на Министерството на околната среда по ОВОС. Ако няма решение, че този проект е законен и отговаря на стандартите на държавата, то на практика той ще бъде неизгоден за България“, заяви Борисов, цитиран от Dnes.bg.

В своето изложение пред участниците във форума Бойко Борисов заяви, че във времето на финансова и икономическа криза правителството се е постарало България да има балансиран бюджет, който в момента може би е най-толерираният в Европа.

Според него само по този начин можем да направим радикалните реформи и да ги правим независимо от съпротивата, и то в сфери, които 20 години не са засегнати от тях – като се започне от здравеопазването и се стигне до транспортната инфраструктура.

„Има цели сектори в българската икономика и във финансите, за които се е знаело, че са наливани пари в абсолютно безсмислени дейности с чисто популистки цели, а реформите са отлагани във времето“, каза той.

Като примери за тази грешна схема той посочи състоянието на железниците и на комбината „Кремиковци“.

По този начин се е източвала държавата, която пък от своя страна, в тези години, тихо е толерирала и контрабандата на горива, плодове, зеленчуци, захар и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:32 | 10.09.22 г.
fallback