fallback

Автомобилна администрация с нов шеф, подобрява контролната си дейност

Броят на дирекциите в агенцията се намалява от 33 на 4, числеността на служителите - с 4%

15:00 | 02.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Симеон Арнаудов е новият изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация”, негов заместник е Анастас Тодоров, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). 

Арнаудов е магистър по международни икономически отношения. От 1998 г. до момента работи в ИА „Автомобилна администрация”, като заема различни длъжности, свързани с международната дейност в областта на автомобилния транспорт.

Освен това днес правителството одобри предложените промени в Устройствения правилник на изпълнителната агенция.

Броят на дирекциите в агенцията се намалява от 33 на 4. Досегашните 27 регионални дирекции се преобразуват в областни отдели, като числеността на служителите се намалява с 4% - от 620 на 593 щата.

Реформата позволява оптимизиране на функциите и състава на дирекциите и подобряване качеството на контролната дейност на агенцията, се посочва в съобщението на МТИТС.

С новия устройствен правилник се създава звено за мониторинг и превенция на риска, което има задълженията да осъществява мониторинг и превенция на корупцията в агенцията, да следи за спазването на етичните правила, да разглежда постъпили сигнали за конфликт на интереси, нарушения на служебните задължения, както и да осъществява контрол по спазване на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация. Звеното също така ще извършва проверки по постъпили жалби на граждани и организации и ще подготвя отговорите до тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:38 | 19.08.22 г.
fallback