fallback

Орешарски предлага вдигане на бюджетните приходи за 2010 със 762 млн. лв.

По думите му БВП в приетия на първо четене бюджет е с около 2 млрд. лв. по-нисък от неговите прогнози

10:42 | 02.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Вдигане на заложените приходи в проекта за бюджет за 2010 г. със 762,5 млн. лв. предложи предишният министър на финансите и настоящ депутат на Коалиция за България Пламен Орешарски по време на започналото тази сутрин обсъждане на второ четене на бюджета за следващата година.

По думите му БВП в приетия на първо четене бюджет е с около 2 млрд. лв. по-нисък от неговите прогнози.

Лютви Местан от ДПС предложи увеличението на приходите от данъците за следващата година да бъде с 500 млн. лв. Аргументите му бяха, че тези средства могат да се използват за подпомагане на земеделските производители, особено на тютюнопроизводителите.

Иван Костов от името на Синята коалиция обяви, че при гласуването на бюджета те няма да подкрепят вдигането на бюджетните приходи, тъй като по време на криза трябва да се подхожда консервативно и освен това страната ни трябва да има минимален бюджетен дефицит, за да изпълни критериите от Маастрихт.

Депутатът от Коалиция за България Георги Пирински коментира, че според него е допустимо да има за следващата година бюджетен дефицит до 1%, за да бъдат по-защитени по време на криза социално слабите слоеве от населението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:08 | 10.09.22 г.
fallback