fallback

ДФ „Земеделие” ще се среща всеки месец с производители на биопродукти

От януари всеки понеделник от месеца производителите на биологична продукция ще могат да поставят конкретни казуси за разрешаване на срещи с експерти от фонда

16:55 | 27.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

От началото на следващата година Държавен фонд „Земеделие” ще провежда ежемесечни срещи със земеделски производители, които отглеждат биологична продукция.

Това се договориха изпълнителният директор на фонда Калина Илиева и представители на 20 фирми и земеделски стопанства, които се занимават с агроекологично земеделие, съобщи фондът.

Като основни проблеми производителите са откролили обратната връзка по нормативната база, замерването на площите, забавяне на агроекологичните плащания и най-вече досегашната комуникация с ДФ „Земеделие”.

Калина Илиева пое ангажимент до края на годината на всички фирми от агроекологичния сектор да бъдат изпратени писма с подробна информация за етапа на изплащане или наложени санкции по оторизираните агроекологични плащания за кампания 2008.

От януари всеки понеделник от месеца производителите на биологична продукция ще могат да поставят конкретни казуси за разрешаване на срещи с експерти от ДФ „Земеделие”. Илиева се ангажира също и от Техническия инспекторат на фонда да се определят служители с по-специфични познания в областта на биологичното земеделие, които да бъдат ангажирани специално с проверките по заявленията на фирмите от агроекологичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:10 | 01.09.22 г.
fallback