fallback

Трайков: Интересът на гръцки бизнесмени към България е много голям

България се оценява като страна с малък финансов риск, с благоприятна данъчна среда

11:03 | 26.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Интересът към България от страна на гръцки бизнесмени е много голям. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по повод на посещението си в Гърция и на срещите си с представители на бизнеса там.

България се оценява като страна с малък финансов риск, с благоприятна данъчна среда, посочи Трайков.

Понякога не си даваме сметка колко много вече е направено за подобрение на бизнес средата в България, заяви министърът при откриването на конференция на тема „Конкурентоспособност на българската икономика в условията на криза - последствия и перспективи“.

Той отбеляза, че намаляването на осигуровките и уставният капитал за започване на бизнес ще привлича допълнително инвеститори.

Като един от най-мощните механизми за подпомагане на българските предприятия бе посочена оперативната програма „Конкурентоспособност“, която се управлява от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). По нея за България е предвидено финансиране от над един милиард евро.

Съществува дебат доколко държавата трябва да насърчава един или друг бранш, или пазарът трябва да бъде оставен да се развива сам, каза Трайков и посочи, че МИЕТ ще прави анализи и периодично ще отчита къде и как трябва да се намеси държавата за подпомагане на бизнеса.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:38 | 13.09.22 г.
fallback