fallback

Дянков ще се срещне с ръководството на БФБ идната седмица

Предполагам, че ще има подобрения след срещата, е писал Дянков във Facebook

11:13 | 25.11.09 г.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще се срещне с ръководството на БФБ-София през следващата седмица, става ясно от Коментари на Investor.bg. Информацията е на база лично съобщение във Facebook от тази сутрин от Симеон Дянков до дългогодишния коментатор във форума с псевдоним Хосе. Дянков е писал „предполагам че ще има подобрения след това“.

В БФБ-София не знаят за такава среща.

Коментаторът Хосе заяви пред журналист на Investor.bg, че още на 17 ноември 2009 г. е писал на министъра следното:

„Здравейте г-н Дянков!

Казвам се Стефан Стефанов. От 8 г. се занимавам професионално (изкарвам си прехраната) с търговия с български акции на БФБ - София. За тези години въпреки големите надежди на нас, активните участници на пазара, той е мръднал като развитие съвсем малко. Пазари от „нашата черга“, като румънския например, са много по-ликвидни и интересни за чуждите инвеститори от родната БФБ, търгуват се деривати, пазарът постоянно се развива.

Проблемът според мен е в сегашното (дългогодишно) ръководство на родния ни капиталов пазар. Знам, че в момента имате много по-важни и спешни задачи, но моля Ви, при първа възможност да обърнете внимание и на този важен сегмент от финансовата система в България.

Като допълнение към думите ми бих желал да Ви предложа да погледнете и една статия, писана от мой добър познат, бивш активен брокер на БФБ - София и настоящ професионален инвеститор като мен. Статията може да намерите на следния интернет адрес:

http://bigbear.blog.bg/biznes/2009/11/17/lozeto-iska-motika-ne-molitva.437791

С уважение!“

Финансовият министър присъства във Facebook с името Simeon Djankov и всеки може да му пише. Познати на Дянков в профила му са икономистите Георги Ангелов, Светла Костадинова, Калин Христов, Бисер Боев, Ивайло Николов, Иво Прокопиев, Лъчезар Богданов, Георги Ганев, Стоян Мавродиев и други, като общият списък на приятелите му включва 55 лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:57 | 23.08.22 г.
fallback