fallback

Нямало конфликт на интереси при министър Трайков по проекта „Горна Арда“

Преди да стане икономически министър, Трайков беше прокурист в ЕVN България, която е в консорциума, спечелил проекта

09:55 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Няма конфликт на интереси на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков при определянето на инвеститор по проекта „Горна Арда", е становището на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Комисията се е произнесла по искането на парламентарната група на БСП за проверка за конфликт на интереси на Трайков.

Днес председателят на парламента Цецка Цачева прочете позицията пред народните представители.

БСП внесоха сигнала през септември. Причината беше решение на Министерски съвет да одобри за инвеститор по проекта „Горна Арда“ консорциум с участието на австрийските EVN и „Алпине“. Строителството на мащабния електроенергиен проект „Горна Арда“ има подкрепата на държавата чрез т.нар. „писмо за подкрепа“ от страна на правителството, обявено в началото на септември. Тогава Трайков коментира, че е възможно реализацията на проекта да струва към 500 млн. евро.

Преди да встъпи в длъжност като министър, Трайков е бил прокурист на електроенергийната компания ЕVN България. Според Трайчо Трайков обачe тази длъжност не е част от управленските органи на дружеството. Наскоро членът на управителния съвет на EVN България Щефан Шишковиц каза пред журналисти, че е бил "много изненадан", когато е разбрал за определянето на Трайков за министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:38 | 06.09.22 г.
fallback