fallback

Електронно таксуване в софийските автобуси от януари

Днес общинските съветници от комисията по финанси и бюджет разгледаха предложение за увеличаването на цените на някои от картите за пътуване в градския транспорт

16:32 | 24.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

От първи януари автобусите в градския транспорт в София ще бъдат оборудвани с устройства за електронно таксуване на пътниците. Това съобщи пред журналисти управителят на Центъра за градска мобилност Николай Костов.

Днес общинските съветници от комисията по финанси и бюджет разгледаха предложението за увеличаването на цените на някои от картите за пътуване в градския транспорт. По думите на Костов с увеличението на цените ще бъдат получени близо 4 млн. лева допълнително за градския транспорт, предаде БТА.

Костов посочи, че София очаква да получи от програмата „Регионално развитие“ по проект за градския транспорт общо 50 млн. евро. С парите ще бъдат купени устройствата за електронно таксуване в автобусите, ще бъдат ремонтирани 600 спирки на градския транспорт, където ще бъдат поставени и електронни табла.

Ще бъдат купени нови тролейбуси и автобуси, ще бъде направен основен ремонт на трамвайното трасе по бул. „България“. Част от средствата ще бъдат насочени към изграждането на трамвайна линия - продължение на маршрута на линия номер 18 - от Руското посолство през гара „Пионер“, по ул. „Н. Габровски“ и по бул. „Г. М. Димитров“, където от метростанцията ще се включи в старото трасе на линия до кв. „Дървеница“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:30 | 19.08.22 г.
fallback