fallback

Не откриха нарушения на Масларова по проекта "Красива България"

Прокуратурата обаче препоръчва на Сметната палата да изготви одит на проекта

11:43 | 24.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Няма данни за извършено престъпление от общ характер по сигнала в прокуратурата, свързан с Проект "Красива България". Това е установила проверка на Софийската градска прокуратура, предаде Dnes.bg.

Прокуратурата обаче препоръчва на Сметната палата да изготви одит на проекта по управлението на бюджетните и публичните средства.

Срокът за изпълнение на одита е 30 дни, а след приключването му той ще бъде изпратен в прокуратурата.

В началото на октомври социалният министър Тотю Младенов обяви, че всички договори за ремонт или строителство на социални и културни обекти, сключвани по проект "Красива България", ще бъдат дадени на прокурор.

Близо 7,4 млн. лева се оказал дефицитът по сключените договори само до края на август 2009 г.

Тогава Младенов обяви, че бившият управител на "Красива България" Станимир Колев се е разпореждал със средствата, без да има ефективен контрол от страна на министерството.

Той изрази мнение, че тези нарушения са направени съвсем умишлено както от Колев, така и от бившия министър Емилия Масларова.

Масларова се отказа от депутатския си имунитет в началото на този месец, след като главният прокурор Борис Велчев внесе искане за снемането му във връзка с разследването за злоупотреби със средства по програмата "Красива България".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:39 | 12.09.22 г.
fallback