fallback

Преглед на печата за 24 ноември

07:43 | 24.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Разширение на важни за туризма пътища ще се проектира през 2010 в. Дневник

През 2010 г. ще започне подготовка на тръжна процедура за проектиране на разширяване на пътищата Русе - Бяла - Велико Търново и Русе - Шумен. Това съобщи днес в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той обясни, че с разширяването на тези пътища в двулентови се цели подпомагане на туристическата индустрия у нас. Идеята е 300-те хиляди румънски туристи, които идват на море в България, да посещават страната ни и през почивните дни, така ще спечелят Русе, Велико Търново, Варна, обясни Плевнелиев.

Проучват за нов реактор в Козлодуй в. Стандарт

Екип на АЕЦ "Козлодуй" прави проучване за евентуално изграждане на нов ядрен реактор в централата, заяви Димитър Ангелов, изпълнителен директор на централата, пред списание "Енергиен наблюдател". Проучването ще установи с какво разполага атомната централа и доколко то представлява интерес за участието на централата заедно с друг инвеститор в строителството на VII или VIII блок, казва Димитър Ангелов.

И хотелиерите правят банка в. Стандарт

Туристическият бранш също реши да си направи банка, за да се спаси от високите лихви в кризата. Това обяви шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Вече 100 хотелиера са се съгласили с идеята на Георги Щерев от Златни пясъци за създаването на нов трезор. Сред кандидат-банкерите са собственици от Слънчев бряг, Златни пясъци, Велинград, София, Смолян, Рибарица, Добрич, Велико Търново, Банско, Чепеларе и Сандански. Предвижда се вноската на всеки желаещ да участва в новата банка да е 50 000 лв. Така с 200 от 1000-та членове на асоциацията ще достигнем минималния финансов капитал от 10 млн. лв., обясни Рагин.

Новата банка ще изкупи лошите кредити на бранша и ще дава заеми с 2% по-ниска лихва. Който не даде кредита си в новата институция, ще е почти обречен в кризата, коментира Рагин. Хотелиерите ще водят преговори със строителната камара, която преди дни също обяви, че иска да създаде своя финансова институция. Подготвя се продажба на "Локомотив" (Пд) в. Дневник

По-малко от месец след като Галя Топалова обяви, че няма никакви кандидати, на които да продаде акциите си в "Локомотив" (Пловдив), се оказа, че е намерила дори "повече от един". Ръководството е свикало общо събрание на акционерите за 21 декември, на което се твърди, че ще бъде прехвърлена собствеността.

"Водят се активни преговори, които при всички положения ще приключат до 21 декември. Разбира се, не е изключен и вариантът те да пропаднат. Но в момента се преговаря с повече от един кандидат, така че имаме възможност да варираме", заяви изпълнителният директор Иван Петлешков за "Дневник". Новият купувач по всяка вероятност ще се ангажира да поеме и концесията на стадион "Локомотив". Настоящата собственичка спечели конкурса пред община Пловдив, но заради дребни детайли договорът все още не е подписан. От общината твърдят, че това ще се случи в най-скоро време. 35 богати българи платили 7000 евро за гробни места в. Новинар

27 бизнесмени вече имат парцели в първото частно гробище у нас в столичния кв. Бояна. Други 8 нашенци пък вече са дали своите пари за закупуването на цели гробници в парка, който ще носи името "Св. Архангел Михаил". Трябва да бъде готово до месец, така че някъде в началото на януари ще могат да се извършат и първите погребения, разказва един от инвеститорите Димитър Ламбовски. Проектът за частното гробище стартира в началото на 2008 година. Цената на едно гробно място е 7000 евро без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:26 | 13.09.22 г.
fallback