fallback

Закриват комисията, създадена за наблюдение на цените след влизането в ЕС

Необходимостта от комисията е отпаднала, тъй като функциите й се изпълняват от комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията

12:34 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Закрива се Държавно-обществената консултативна комисия за наблюдение и анализ на цените на потребителските стоки и услуги, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тя бе създадена с решение на Министерски съвет в началото на 2007 г.

Нейната задача бе да анализира развитието на цените на потребителските стоки и услуги след присъединяването ни към Европейския съюз и да предприема мерки за защита интересите на потребителите при нелоялни търговски практики.

В края на 2007 г. и през 2008 г. са приети изменения в Закона за защита за потребителите и нов Закон за защита на конкуренцията. В тях се посочва, че за защитата на потребителите и за контрола върху нелоялните търговски практики са отговорни комисиите за защита на потребителите и за защита на конкуренцията, се посочва в съобщението.

Поради това отпада необходимостта от Държавно-обществена консултативна комисия за наблюдение и анализ на цените на потребителските стоки и услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:20 | 02.09.22 г.
fallback