fallback

Васил Велев: Цените в момента не са най-подходящи за продажба

Без публичния статут Софарма нямаше да постигне и част от това, което направи в последните години, каза изп. директор на компанията О. Донев

11:36 | 17.11.09 г.

Цените в момента не са най-подходящите един собственик да се раздели с активите си, но листването на компанията може да бъде направено сега, а продажбата - когато цените станат подходящи. Това заяви Васил Велев, изпълнителен директор на Стара планина холд, по време на кръглата маса на тема „Публичната компания – предимства и перспективи”, организирана от БФБ-София.

През последния месец събрахме смелост да правим прогнози, след като дълго време не искахме да публикуваме очакване, което да се изпълни само на 75%, въпреки че неизпълнението ще е ефект от обективни фактори. Без публичния статут Софарма нямаше да постигне и част от това, което направи в последните години, заяви Огнян Донев, изпълнителен директор на фармацевтичната компания.

Вярваме, че ще сме първата компания, която ще осъществи двойно листване, а Софарма е победила 4 пъти ръста на SOFIX от началото на годината, което доведе до ситуация някои да казват „не ги купувайте тези”, тоест и успехът се наказва, сподели Донев.

Хубаво е да има качествени компании на БФБ, защото когато инвеститор дойде специално, за да купи от компания Х, може да купи малко акции и от другите дружества, каза още Донев.

Още от кръглата маса на БФБ-София:

Създават съвет за развитието на капиталовия пазар с БНБ, МФ и МИЕТ  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:34 | 17.08.22 г.
fallback